13116431_1132112480143974_1458765597230013457_o

Anne de Ruijter
15-10 1993
Student – Master of Arts (MA), Media, Culture and Society

“Hoe meer de wereld in brand staat, hoe dynamischer en uitdagender mijn werk is. Sinds februari 2015 ben ik politiek redacteur bij de Rijksvoorlichtingsdienst. Ik liep er al stage als onderdeel van de opleiding politicologie in Leiden en daarna ben ik blijven plakken. Ik monitor doorlopend al het nieuws in zowel binnen- als buitenlandse media. Wat belangrijk is geef ik onmiddellijk door binnen het ministerie. Na de terroristische aanslagen in Parijs en Brussel is het natuurlijk spitsuur bij het Ministerie van Algemene Zaken. Wat gebeurt er? Wie zegt wat? Waar moet de premier onmiddellijk van op de hoogte worden gebracht?
Maar ook het overlijden van Johan Cruijff; natuurlijk geen politiek nieuws, maar Cruijff was wel een heel bekend persoon. Het is wel handig als bewindspersonen dat meteen weten; er kan ieder moment een journalist opduiken en dan is het belangrijk dat ook dergelijk nieuws hen bereikt.

Ik combineer deze deeltijd baan met een deeltijdstudie aan de Erasmus Universiteit. Best druk hoor. Soms vergeet ik dat ik ook nog een spierziekte heb en dat ik net wat meer rust moet pakken dan andere mensen. Dan is het tijd om even voor mezelf te zorgen.

Mijn hond heet trouwens Pietje. Ze is een labradoodle, maar eigenlijk meer labra dan doedel – haha. Ze is nu vier jaar bij me. Buiten het feit dat het heel handig is om een hulphond te hebben die op het liftknopje drukt, dingen opraapt en mijn voeten in de steunen van mijn rolstoel zet, is het vooral ook heel gezellig. Op het Binnenhof loopt ze altijd vrij rond. Iedereen is gek op haar en ze vindt altijd wel iemand om mee te spelen. Zelfs premier Mark Rutte kent Pietje! We zeggen altijd; Pietje is de beroemdste hond van het Binnenhof.

Als ik ongelimiteerd droom hoop ik secretaris-generaal van het Ministerie van Algemene Zaken te worden. De rechterhand van de premier zijn, dat lijkt me wel wat. Ik hoef niet in de spotlight en sowieso vind ik het werken achter de schermen heel interessant. Ik vind het ontzettend leuk als ik de premier tijdens een debat dingen hoor zeggen die ik vanuit de voorbereiding herken!”

1 reactie

  1. Hallo Karin, misschien een gekke reactie maar ik kwam jouw hulphond tegen op internet. Leuk joh, want ik heb ook een hulphond die echt als twee druppels water op jouw Pietje lijkt… Gina heet ze en 8-4-2018 wordt ze 9. Echt een heerlijke, gezellige, gevoelige en eigenwijze labradoodle.

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s