Klussen: deel 1

Dit blog staat alweer een tijdje stil. En dat is natuurlijk best jammer, …des te meer omdat er nu alle gelegenheid is voor een nieuwe serie posts. Eric en ik gaan namelijk klussen! Na een jaar van “should we stay or should we go?”, zijn we eruit. Wij blijven! Ik heb best even moeten wennen aan wonen in deze wijk. Vanuit mijn kleine appartement in het volkse Rotterdam-Zuid zat ik ineens bij mijn lief in een ruime tussenwoning te Bergschenhoek: gemeente Lansingerland, waar op 12 september 2012 41,3% van de inwoners op de VVD stemt. De eerste keer dat ik me realiseerde dat ik dan toch echt in een suburb woonde, was tijdens mijn eerste nacht alleen. Vanuit mijn beginnende slaap schoot ik wakker: “Shit, het is dinsdag, …ik had de kliko buiten moeten zetten”. Ik geloof dat ik zo onder de indruk was van mijn eigen besef van burgerlijkheid, dat ik die hele kliko alsnog vergeten ben. Bergschenhoek is best leuk hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar het lijkt vooralsnog een redelijk gesloten gemeenschap: men rijdt ’s morgens de wijk uit, op naar het werk, en eind van de middag rijdt iedereen weer terug naar huis. Dat is wel anders op Zuid ;-). Anyway, hondje Scoop doet wonderen voor de sociale contacten in de buurt. Evenals sporten bij de buurtfitness.

Maar we gaan dus klussen. Het huis zelf had ook wel iets nodig. Een nieuwe keuken, om mee te beginnen. En een kleurtje, een likje verf, …wat nieuwe meubels. En dan zijn we beneden voorlopig klaar. De bovenetages staan op de agenda voor later. Inmiddels zijn we al een eindje op weg. Zoals ik op facebook al schreef hebben we vorig weekend, na forse onderhandelingen, getekend voor onze nieuwe keuken bij Tulp. Een geweldige keuken! Foto’s komen er hopelijk binnenkort aan, want verkoper Arjen heeft beloofd de up-to-date tekeningen naar ons toe te mailen. Denk in ieder geval aan wit hoogglans/acryl, een houten blad, brede lades (geen bovenkastjes), verdiept aanrecht, horecakraan, inbouwapparatuur in één kast, etc. O ja, en een quooker, dat is toch wel te gek voor woorden en het klapstuk van de keuken! De keuken zal in de derde week van januari geplaatst gaan worden. Voor die tijd moet de oude keuken eruit en zullen alle muren opnieuw gestuukt en geverfd worden. Aangezien wij een open keuken hebben, zal de hele woonkamer mee geverfd worden. YES!!! Maar daar begint wel weer gelijk een probleem. Zijn jullie weleens blanco naar de verfboer gegaan om kleuren uit te zoeken? Dan begrijp je gelijk waarom zoveel mensen voor wit kiezen. Vroeger speelde ik vaak Tetris en daar was ik dan zo geobsedeerd van dat ik ’s avonds in bed nog blokken zag vallen. Ken je dat? Nou, dat heb ik nu met kleurstaaltjes! Maar toch komen we ergens. Zo ben ik officieel verzot op de kleuren van Flexa Creations. Ik neig nu naar: Urban Taupe | Spacious Grey | Authentic Grey | Cotton Flower | Snow White. Hoewel Early Dew ook schitterend is, …maar we hebben gelukkig ook nog een halletje te verven. En straks zelfs een hele bovenverdieping, dus wie weet krijgt Flower Bulb ook wel een muurtje! ;-) Hieronder de staaltjes: tips?

En om het geheel af te maken hebben we eergisteren een nieuwe bank besteld. Die zal de derde week van januari bezorgd worden. Wij hebben onderstaand model besteld (versie mét kussens) + hoofdsteun en bijpassende hocker (a la chaise longue) in kleur no: 05.357.


To be continued…

3 reacties

 1. Ojee Kaar, dan ga je je mannetje pas echt leren kennen… Klussen is en blijft toch wel een aparte hobby, wij deden het altijd met veel plezier overigens! Succes met al die keuzes en tot gauw. Liefs van mij en de rest xxx

  1. Haha, ik geloof je zonder meer, Kris! Wij laten wel het grote deel uitbesteden trouwens, wat voor ons overblijft is voornamelijk het vrij maken van de ruimte en het schuur- en kleine verfwerk. Maar je weet niet wat daar uit voort kan komen! xxxxx en geniet nog lekker van de zondag!

 2. hoi Kaar
  ziet er geweldig mooi uit die nieuwe bank
  wat een luxe trouwens als je alles kunt uitbesteden
  wij deden alles zelf maar daardoor ontstonden bij ons altijd de z.g.n. verbouwingsruzies maar als alles dan weer klaar was waren we weer heel blij
  groetjes ook aan eric
  liefs

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s