Gewoon in Madrid zijn

IMG_2661Begin deze maand hebben Eric en ik een paar dagen in Madrid doorgebracht. Min of meer toeval, want Eric moest er heen voor zijn werk bij IBM. Een paar dagen na zijn vertrek stapte ik op het vliegtuig en samen hebben we nog vijf heerlijke dagen beleefd in deze geweldige stad.

Een jaar of zeven geleden -ik zat in Australië- vertelde een reismaatje me dat ze een paar weken naar San Francisco zou gaan. Ik vroeg haar wat ze daar ging doen. Haar antwoord vergeet ik nooit: ,,Nou gewoon, daar zijn.”

En zo waren wij gewoon in Madrid. Prado Museum? Koninklijk Paleis? Centro de Arte Reina Sofia? Nee, niet gezien. Echt traditionele stedentrippers zijn we dan ook niet. Wat we wel doen? Wandelen, uitzichtpunten beklimmen, urenlang terrassen en binnen no-time onze favoriete barretjes en restaurantjes ontdekken. En laat Madrid zich daar nu fantastisch voor lenen. Een prachtige stad, waar een Zuid-Europese sfeer en een middeleeuws entourage hand in hand gaan met een hippe, moderne ‘vibe’. Laat in de ochtend ontbijten, eind van de middag een kleine siësta en dan rond 22.00 uur aan tafel. Ik kan er aan wennen!

Onze top 5:
IMG_2423Plaza Mayor
Het leukste en gelijk ook het meest toeristische plein van Madrid. Neem plaats op één van de vele terrassen, bestel een Sangria of een San Miguel (Spaans bier) en laat je vermaken door de straatartiesten en muzikanten. ,,Nog één biertje dan?” ,,Nou vooruit, maar dit is echt de allerlaatste…”

IMG_2601El Retiro
Madrid heeft verschillende stadsparken, maar dit is de leukste. Wij bezochten het park op zaterdag en het was gezellig druk. Joggers, gezinnen en verliefde stelletjes (en dat zijn er veel in Madrid!) weten de weg naar El Retiro te vinden. Je kunt hier wandelen, picknicken, varen of gewoon lekker mensen kijken.

IMG_2523Plaza Santa ana
Nog zo’n plein. Wij zijn er gek op, en deze lag vlakbij ons hotel. Plaza Santa ana is stuk minder toeristisch dan Plaza Mayor. Hier komen de locals en jonge Madrilenen als ze klaar zijn met werken. Voor goede tapas en paella is Plaza Santa ana (alsook de omliggende straatjes) the place to be.

IMG_2395Mercado de San Miquel
Op deze grote overdekte markt haalt de culinaire liefhebber zijn hart op. Van oesters, champagne en sushi, tot pasteitjes, paella en vijgen. Uiteraard ook ham, tapas en een groot assortiment aan zoet. Je kunt de lekkernijen meenemen, maar leuker is het om plaats te nemen aan één van de tafels.

imagesHop-On Hop-Off
Vooruit, stap ook even op zo’n bus. Al is het alleen maar voor de foto’s. Als je dan alles even gezien hebt, kun je daarna zonder schuldgevoel weer aan de Sangria. En wie weet kom je nog eens ergens!

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s