“Zeg je Rotterdam, dan zeg ik…”

“Zeg je Rotterdam, dan zeg ik…” Voor de tiende editie van Gers! ging ik op zoek naar Rotterdammers die deze vraag wilden beantwoorden.

Ik sprak met Manar (10) over de haven en met Pedro (10) over Sparta. Nico Deflers (90) vertelde over de het bombardement, de wederopbouw, het Rotterdam van toen en het nieuwe CS (“waarom nou weer die gekke punt eraan?”). Tot slot sprak ik met mijn bloedeigen oma (85) over haar roerige jaren in Rotterdams bekendste nachtclubs.

Lees hier het artikel!

Tekst: Karin Koolen
Beeld: Geisje van der Linden
(Dit artikel is gepubliceerd in Gersmagazine #10)

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s