“Hij had je vader kunnen zijn” | Eric en Karin

Een tijdje geleden interviewde ik een aantal stellen met groot leeftijdverschil. Weten jullie het nog? Dit weekend verschenen drie van die interviews (helaas fors ingekort) in Vrouw Magazine. Hier deel ik de langere versies. Vandaag: Eric [53] en ik [31]!

Tekst: Karin Spillenaar-Koolen
Beeld: Feriet Tunc

11224685_1021934677869416_7587306214904267314_n

Ze ontmoetten elkaar in 2010 in een kroeg. 23 juni 2012 zijn Karin [31] en Eric Spillenaar [53] getrouwd.

De ontmoeting
Karin: “Eric stond naast me toen ik aan de bar wat drankjes bestelde. Het WK was al een paar weken afgelopen, maar we hadden allebei ons oranje polsbandje nog om. We raakten heel leuk aan de praat. Ik was meteen weg van Eric.”
Eric: “Bij het afscheid maakten we een afspraak voor de volgende avond, want dat ik haar weer wilde zien stond als een paal boven water. Een mooie, slimme meid – heel leuk in de omgang.”
Karin: “Eric kwam de volgende avond rechtstreeks uit zijn werk, in pak. Ik liep in gescheurde jeans en op teenslippers. We eindigden desondanks in een Michelin sterrenrestaurant.”
Eric: “Daar kregen we bij het afrekenen een sneer van de gastheer: ‘Zo meneer, neemt u de jongedame nog mee voor een afzakkertje?’ We lachen er nog steeds om.”

Tijdens een vakantie stelde ik haar de vraag: “Gaan we samen verder of scheiden onze wegen straks? Ik wil dat nu van je horen, want ik ben echt stapelverliefd op je”

Het dilemma
Karin: “Als iemand mij had verteld dat ik verliefd zou worden op een veel oudere man, had ik het niet geloofd.”
Eric: “Mijn ex was ook een flink aantal jaren jonger. Mijn eerste vrouw was iets ouder dan ik.”
Karin: “We hebben onze relatie lang voor onszelf gehouden. Samen genoten we met volle teugen. Terrasjes, dagjes weg, eindeloos praten en elkaar leren kennen.”
Eric: “Al heel snel wist ik dat Karin het voor mij was, maar zij hield de boot nog een beetje af.”
Karin: “Ik durfde niet te ver vooruit te kijken. Ik kwam net uit een relatie, studeerde nog. En die leeftijd, he! Kon ik Eric wel meenemen naar vrienden en familie? Hoe zouden mensen op ons reageren?”
Eric: “Tijdens een vakantie stelde ik haar de vraag: ‘Waar gaat het heen? Gaan we echt samen verder of scheiden onze wegen na deze vakantie? Ik wil dat nu van je horen, want ik ben echt stapelverliefd op je.’”
Karin: “Ik had dat duwtje nodig. Kort daarna hebben we onze relatie bekend gemaakt. Ik wist dat ik nooit meer zo’n fijne man als Eric zou treffen. Wat de toekomst ook zou brengen, ik wilde bij hem zijn.”

De vooroordelen
Karin: “Mijn ouders schrokken wel. Begrijpelijk, ze waren bezorgd. Wat moet een man van die leeftijd met een zoveel jongere vrouw, vroeg mijn vader zich af. Vrienden van Eric waren vooral benieuwd of het echte liefde was, of dat ik op het comfortabele leventje uit was.”
Eric: “Een man met een jongere vrouw wordt vooral bejubeld door andere mannen. Andersom vragen mensen of ze het wel zeker weet. Ik was me daar terdege van bewust. Gelukkig hebben we ons nooit wat van anderen aangetrokken.”
Karin “Toen mensen zagen hoe gek we op elkaar waren is er rust ontstaan.”

Eric’s vader ziet er met 79 nog prima uit!

Het geluk
Eric: “Wij hebben bewezen samen een leven met pieken en dalen aan te kunnen. Ik heb Karin dan ook heel snel ten huwelijk gevraagd, als een bestendiging van de liefde.”
Karin: “We delen dezelfde humor, zijn allebei levensgenieters, houden van reizen en lekker eten. Eigenlijk merken we weinig van het leeftijdsverschil. Ook onze vriendengroep is qua leeftijd heel divers. Eric heeft natuurlijk wel meer werk- en levenservaring. Ik profiteer daarvan.”
Eric: “Karin is heel genuanceerd in haar mening. Zij leert mij met een andere blik naar dingen te kijken. Ik ben soms vrij stellig en zwart/wit in mijn opvattingen – zij brengt daar wat grijs in.”
Karin: “Eric is niet alleen lief, galant en grappig, maar ook heel sterk en zelfbewust. Hij weet precies wat hij wil en heeft iets beschermend – daar val ik voor.”
Eric: “We passen gewoon perfect bij elkaar.”

De toekomst
Eric: “We leven wel met het besef van later, maar leeftijd speelt nu nog geen rol.”
Karin: “Ik ben echter realistisch genoeg om te beseffen dat dat ooit zal veranderen, mits er tussentijds geen vervelende dingen met mij gebeuren natuurlijk. Maar samen kunnen we de toekomst aan. Tuurlijk wordt Eric straks ouder, maar hij blijft in zijn hart de man waar ik zoveel van houd.”
Eric: “En als ik 80 ben is Karin een lekker wijf van 58.”
Karin: “Eric’s vader ziet er met 79 nog prima uit, dus ik maak me geen zorgen!”

11986492_1021934691202748_4456200451266646001_n

Morgen: Toyah Boer (26) en Bert Ververs (58).


Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Scroll omlaag en volg mijn blog!

2 reacties

  1. Leuke interviewserie! Weer eens een ander geluid dan het standaardgeneuzel over relaties (en vriendschappen net zo goed) ‘met een leeftijdsverschil’!

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s