Een foto van mijn vader

Als kind moest de vader van Christine Jurkschat (57) de boerderij in Oost-Pruisen waar hij geboren en getogen was halsoverkop ontvluchten. Tijd om foto’s en spullen mee te nemen was er niet. Nooit sprak hij over de oorlog, of over het verlies van zijn twee broers. Toen Christine en haar man Ron na hun pensioen stamboomonderzoek deden, kwamen ze in contact met een achterneef in Estland. Dankzij hem heeft Christine nu een jeugdfoto van haar vader in bezit. “Ik koester de foto als een ware schat.”

Tekst: Karin Spillenaar-Koolen

Lees het artikel hier >>

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s