12184228_1033139586707931_67262861110303257_o

Janneke Wagner (18)
Student EUC

“Om me heen kijken, dat heb ik van mijn ouders geleerd. Eigenlijk een heel grappig verhaal… Ik was vroeger heel slordig met rekensommen. Ik vergat voor het gemak alles achter de komma. “Ook op de kleintjes letten” zei mijn moeder altijd. Dat pasten we naderhand op alles toe, bijvoorbeeld als we buiten liepen. Wat zie je om je heen, wat gebeurt er? “Ga vooral zelf op pad”, was haar voornaamste advies.

Onderweg hiernaar toe fietste ik zoals gewoonlijk onder de brug bij de Willem Ruyslaan. Hier vind je prachtige kunst op de muren waar bijna niemand echt naar kijkt. Vandaag regende het pijpenstelen dus mensen stonden te schuilen en namen de tijd om de schilderingen te bekijken. Zo leuk!

Ik houd ervan om door Rotterdam te fietsen en gewoon rond te kijken, naar gebouwen, naar mensen. Ik vind het soms jammer dat mensen zo snel oordelen in dichotomieën; mooi en lelijk. Laatst fietste ik met vrienden langs een flatgebouw, Lelijk, vonden zij. ‘Blijf nou eens staan en kijk’, zei ik. Toen zagen we een klein meisje vanaf de derde etage naar ons zwaaien. We waren allemaal geraakt door het moment.
Ik ben nog jong en weet nog niet precies wat ik wil worden als ik later ‘groot’ ben, alleen dat ik dáár mijn beroep van wil maken; mensen de schoonheid laten zien van wat om ons heen is.”

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s