About me

Ik ben Karin Koolen (1983), freelance journalist, schrijfster en (M.Sc.) cultureel antropoloog. Geboren en getogen Rotterdamse.

Als freelance journalist schrijf ik voor diverse media, bedrijven en organisaties: profit en non-profit; gedrukt en online.

Antropologie en schrijven. Journalistiek en antropologie. Een spannende, unieke en heel functionele combinatie. Met antropologische ogen en journalistieke nieuwsgierigheid neem ik mensen, verhalen en gebeurtenissen waar. Ver weg en dichtbij. De schrijfster in mij zet dit op papier in de vorm van;

Grote verhalen krijgen voor mij betekenis aan de hand van het kleine. Kortom, echte verhalen over echte mensen. Ook gooi ik eens in de zoveel tijd mijn privé-leven online.

(Zie mijn portfolio (menu boven) voor een overzicht van mijn publicaties.)

Voordat ik mij volledig op de journalistiek richtte, werkte ik als Maatschappelijk Werker in de jeugdhulpverlening. Later als docent aan de Hogeschool Rotterdam. Hier doceerde ik twee jaar lang onder meer de hoor- en werkcolleges Culturele Antropologie aan studenten van het Instituut Sociale Opleidingen. Naast mijn schrijfwerkzaamheden ben ik een gecertificeerd, ervaren en gedreven docent en beschikbaar voor (gast)colleges, lesbijeenkomsten, cursussen en trainingen.

(Zie mijn cv voor een volledig overzicht.)

Tot slot; mijn man en ik zijn zeer reislustig. Op dit blog verschijnen dan ook met enige regelmaat reisverhalen.

Ik wens je veel leesplezier!

3 reacties

  1. Mooi dat je mijn blog hebt gevonden. Zoals je ziet ben ik geen
    verhalen schrijver of dichter, Ik heb een paar van jouw verhaaltjes
    gelezen en vind ze leuk om te lezen. Benieuwd naar de rest. Groet Aart

    1. Maar je maakt wel prachtige foto’s, Aart! Ik vond de serie Arnhem heel mooi, leuk vanuit zo’n laag perspectief. Volgens mij ziet mijn hondje ongeveer dat beeld.. ;-) Ik blijf jou ook volgen! groetjes

  2. Oeps… een schrijfster / journalist volgt mijn blog zomaar…. *slik*….. ;-)
    Erg leuk dat je bij mijn blog langs bent geweest! En natuurlijk ben ik wel zo nieuwsgierig waar jij over blogt, dus net al een stukje gelezen en gereageerd. Ik ga binnenkort wat verder lezen, maar ik ga je in ieder geval volgen.

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s